Blanda ihop ägg, majsstärkelse, salt och peppar och tillsätt därefter den rivna halloumin och morötterna. Tryck ut allt i en långpanna ca 25x30 (gärna på ett oljat bakplåtspapper i botten). Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter, den ska få fin färg och ”stelna”.
Servera med en fräsch sallad, keso eller en god tzatziki till!
Citronrostade morötter och lökar med böndippoch stekt halloumiHär har jag försökt plocka upp lite smaker som jag förknippar med sommar, såsom basilika, halloumi, citronoch morötter
Den här morotskakan blev riktigt god kall, med smör och ost på. Lowcarb-bröd med Morötter ochHalloumi Jag har experimenterat en del med olika sorters alternativtill en smörgås till morgonkaffet
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Skär en djup skåra iskivornaoch lägg inparmaskinkaochbasilika. Salta och goda. Såg någon på facebook som hade lagt ut en video där de gjorde dessa tilltugg
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämigoch len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
IngredienserPortioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersiljaflingsalt Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta ivinoch byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla ochfestliga sammanhang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.