Dela dem på mitten och bryn dem i en stekpanna med smör. Putsa, salta och peppra filéerna. Garnera med rosmarin och servera med kokt potatis och sallad
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman medhonungoch sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
50 g smör 500 g morot 1 citron 0,5 tsk salt 1 dl pinjenötter 100 g chèvreost. 50 g smör 500 g morot 1 citron 0,5 tsk salt 1 dl pinjenötter 100 g chèvreost
Ringla över rikligt med olivolja. Ugnsrostade morötter och palsternackor - Enkelt Billigt och Gott. Passar som tillbehör till tex grillat kött/fågel och köttfärsrätter - Jag använder inga exakta mått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.