Vegetariskt

Vegetariskt

HASSELBACKSPOTATIS

HASSELBACKSPOTATIS

Här kommer världens enklaste tillbehör. En klassiker som skapades 1953 av Leif Elisson, kockelev på restaurang Hasselbacken/Djurgården /Stockholm
Morot och halloumi i långpanna

Morot och halloumi i långpanna

Blanda ihop ägg, majsstärkelse, salt och peppar och tillsätt därefter den rivna halloumin och morötterna
Hummus

Hummus

Hummus blir nästa recept på denna meze special. Supergott, lätt att göa och kan användas till så mycket
Vegetarisk tacogratäng

Vegetarisk tacogratäng

Hej på er denna fredag, vi hoppas att ni har det gott där ute i världen och att dagen startat bra för er
Vegetarisk lasagne – enkelt recept

Vegetarisk lasagne – enkelt recept

Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Vegetariska halloumi- och morotsbiffar

Vegetariska halloumi- och morotsbiffar

Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om. Det är alltid roligt att testa någonting nytt
Chiapudding med hallonkräm

Chiapudding med hallonkräm

Chiapuddingen är otroligt enkel att göra eftersom den sväller av sig själv under en natt i kylskåpet
Falafel

Falafel

Gör så här. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja