Mexikansk soppa med majs och rökt skinka (het)
majaevelinas
majaevelinas

Mexikansk soppa med majs och rökt skinka (het)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk Old El Paso grön chili
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 msk Tacokrydda
  • 1/2 dl salsa (Tacosås)
  • 1 krm Sambalolek
  • 7 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 burk (340 g) majs
  • 100 g rökt skinka eller kassler
  • Servering
  • Créme fraishe, carambolaskivor (kan uteslutas) och varma nachochips (valfritt).
  • 3-4 portioner

Beskrivning

    1. Fräs grön chili, röd paprika och vitlök i smör eller olja.

    2. Tillsätt kryddor, tacosås, vatten och buljongtärningar.

    3. Häll av spadet från majsen. Strimla skinkan. Blanda ner majs och skinka i soppan. Hetta upp.

    4. Värm ev nachochips i ugnen (125 grader, ca 10 min) Servera med carambolaskivor och en klick créme fraishe i varje tallrik.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.