Leverpastej med timjansmör
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Leverpastej med timjansmör

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 port
  • 1 (110 g) rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 2 msk konjak eller portvin, eller annan smakrik sprit (valfritt)
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g kycklinglever
  • Timjanssmör
  • 100 g smör
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk peppar
  • Servering
  • saltgurka

Beskrivning

    Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i ett par matskedar smör på medelhög värme. Lyft ur stekpannan.

    Öka värmen och hetta upp ett par matskedar smör i samma stekpanna. Bryn levern så den får fin stekyta runt om. Tillsätt spriten. Salta och peppra.

    Sänk värmen och låt stekskyn koka ner. Levern ska bli genomstekt. Låt svalna några minuter.

    Lägg i en matberedare eller blender och mixa till en slät smet tillsammans med resten av smöret och tomatpurén. Bred ut i en liten form, cirka 18 x 20 cm.

    Lägg 100 gram smör till toppingen i en liten kastrull och smält försiktigt på medelvärme. Låt det vita mjölkproteinet sjunka till botten och häll försiktigt det klara smöret i en liten skål.

    Rör i timjan och peppar. Häll över patén och låt svalna helt i kylen.
    Servera på fröknäcke eller tunna skivor LCHF-bröd. Garnera gärna med snabbpicklad rödlök och/eller saltgurka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.