Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov. Blanda sedan denna grötaktiga konsistens med finmalda färsen
I går började vi förberedelserna inför julfirandet en smula, Håkan tog så att säga jobbet med sig hem och ställde sej att göra leverpastej på sin lediga dag
På med salt och peppar. Slå på grädde, i med persilja och sardellerna. Snabblagad leverpastej400 gram findelad kycklinglever1 gul lök finhackadsalt och peppar25 gram smör till stekning2 dl grädde100 gram smör1 tsk torkad timjan0,5 dl färsk finhackad persilja1 konservburk sardeller med kapris1 msk whiskyStek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök. 1 konservburk sardeller med kapris
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Var har jag fått föreställningen om att det här med att fixa leverpastej är svårt. Skär levern i mindre bitar, blanda med löken och övriga ingredienser
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Portvinskokta päron är just en sådan rätt. Prova med provsticka. Koka ihop lagen till en lite trögflytande konsistens, smaka av med lite pressad citronsaft
Blanda med övriga ingredienser. Servera med ättiksgurka. Svetta löken i smör. Mal lever, fläsk, späck, ansjovis, lök och potatis grovt, eller finmal om Ni hellre vill det
Ingredienser Leverpastej Ger 1 stor burk 400 g (nöt) lever 200 g nötfärs 1 st gul lök 1 st äpple 50 g ghee 3 st vitlöksklyftor 1 msk finriven ingefära 1 msk färsk finhackad rosmarin 2 tsk himalayasalt/havssalt Vi använder nötlever i detta receptet
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.