Skär laxen i 2x2 cm bitar.
Kärna ur och strimla paprikorna. Skiva svampen, strimla purjolöken och skiva schalottenlökarna tunt. Dela broccolin i små buketter.
Hetta upp olja i en stekpanna och tillsätt svamp, paprika, lök, purjolök, svarta bönor, sambal oelek och curry. Rör om några minuter och tillsätt vatten, buljong och grädde.
Låt soppan sjuda under lock i 10-12 minuter.
Tillsätt till sist broccolin och fisken och låt sjuda ca 5 minuter eller tills laxen är klar.
Fortsätt med lax och resterande grönsaker. Servera och toppa med rostade sesamfrön. Koka upp din buljong enligt förpackningen, hittar du inte dashi, välj miso istället
Rosta pinjenötterna i mitten av stekpannan tillsammans med saffran, smör och olivolja. Häll på det färdigkokta riset i stekpannan (det får gärna ha lite tuggmotstånd), blanda och krydda efter smak med salt och spiskummin
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Gjorde min vanliga laxsoppa häromdagen. Sägs ju dessutom att barn blir duktiga på matte om dom äter mycket lax, ja, om det stämmer vet jag inte men man kan ju alltid köra med det vid köksbordet
Fiskgryta var alltså tanken att det skulle bli i samarbete med resterna, men när det var färdigkockat visade det sig att grytan förvandlats till en soppa
Det var alldeles för länge sen jag gjorde laxsoppa, som är så gott och enkelt. Alla ingredienser är ju så där lite efter behag, men ungefär så här ser Skatboets laxsoppa ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.