Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen och moroten. Fräs detta i 2 msk olja i en kastrull utan att det tar färg, ca 5 min.
Smula buljongtärningarna och tillsätt dem tillsammans med spiskummin och fräs någon minut under omrörning.
Tillsätt vatten och låt koka under lock va 10 min. Mosa grönsakerna grovt med en potatisstöt.
Skär zuchinnin och tomaterna i små tärningar. Tillsätt dem och kikärterna med sitt spad. Späd ev. Med mer vatten och koka utan lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Strö över persiljan och det rivna citronskalet och servera med en klick matyoghurt.
Smaka av med limejuice, salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter
Biffar medzucchini, quinoa och kikärter. Krama ur vätskan ur zucchininmed hjälp av händerna. I originalreceptet serverades biffarna som burgare i hamburgerbröd, men vi käkade dem med rostade rödbetor och en kall sås med fetaost och paprika (se här)
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Nyttig soppamed blomkål och kokosmjölk är väldigt god och värmande. Soppan är lätt lagad trots den långa listan med ingredienser, där du hittar alla goda inhemska grönsaker som blomkål, morötter, palsternacka eller selleri
Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppanmed en skvätt vitt vin
tre broccolistånd med gulnade blommor och en ganska slak purjolök. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
Den här smarriga mixade vitkålssoppanmed broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppamed ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.