2. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet. Lägg laxbitarna över purjolöken.
3. Blanda crème fraiche, grädde, dill, senap, finrivet skal och saft från citronen samt smulad buljongtärning i en skål. Blanda såsen väl och smaka av med salt och peppar.
4. Häll försiktigt såsen i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5. Hetta upp smör och olja i en gryta. Stek risoni under omrörning tills den får lite färg. Tillsätt smulad buljongtärning och stek lite till. Krydda med salt och peppar.
6. Häll över kokhett vatten, blanda och täck sedan grytan med ett lock. Sänk värmen och tillaga på medelvärme tills risonin mjuknar, ca 15 minuter.
7. Fluffa till risonin med en gaffel, låt svalna utan lock och servera till laxen.
Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
snarare en något look-alike wannabie medlax. fräs upp lite smör och slunga löken i en minut, tillsätt därefter gurkan ytterligare en minut, smaka av med lite havssalt
Servera laxen på de frästa grönsakerna samt med potatisen ochcitronsåsen. Strimla sockerärtor, Rör om och tillsätt salt och peppar samt låt stå på låg värme medan du lagar sås ochlax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.