1100 g
små tomater1. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Bred smöret på fisken. Salta och peppra. Blanda mandel, dill och ost, lägg det på fisken. Stek fisken i ugn i 225° ca 25 min. 2. Sås: Fräs löken i smör i en kastrull. Strö över mjölet, blanda noga. Späd med grädden och vattnet, koka upp under omrörning. Hacka buljongtärningen, lägg ner den. Sjud såsen 5 min. Sila såsen och smaka av med salt och citron. 3. Fräs spenaten i smör med vitlök i en stekpanna. Salta och peppra. Dela tomaterna, blanda ner dem. Ansa och koka sparrisen några min i saltat vatten. 4. Garnera laxen med citronskivor, servera den med ugnsstekt eller kokt färskpotatis, sparris, citronsås och spenat.
Lägg därefter på ännu en lasagneplatta, täck dessa med den rökta laxen samt resten av spenaten. Börja med att lägga en lasagneplatta i botten på varsin tallrik, ringla över lite av såsen och lägg på hälften av sparrisen
Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
snarare en något look-alike wannabie medlax. fräs upp lite smör och slunga löken i en minut, tillsätt därefter gurkan ytterligare en minut, smaka av med lite havssalt
Marinera lax en med örtsalt, persillade, sweet chili och svartpeppar. Grillad lax är ju så gott. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.