Helstekt lax med sparris och citronsås
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st laxfilésida, ca 1,2 kg
  • 140 g mjukt smör
  • 11 1/2 tsk salt
  • 13 krm peppar
  • 11 1/2 dl flagad mandel
  • 13/4 dl hackad dill
  • 1100 g riven ost
  • 1250 g grön sparris
  • 11 st hackad schalottenlök
  • 12 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 12 dl grädde
  • 14 dl vatten
  • 11 st fiskbuljongtärning
  • 12 krm salt
  • 1 rivet skal från 1 ekologisk citron
  • 11 msk pressad saft från citronen
  • 11 kg djupfryst bladspenat
  • 11 st pressad vitlöksklyfta
  • 11 tsk salt
  • 12 krm peppar
  • 1100 g små tomater1. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Bred smöret på fisken. Salta och peppra. Blanda mandel, dill och ost, lägg det på fisken. Stek fisken i ugn i 225° ca 25 min. 2. Sås: Fräs löken i smör i en kastrull. Strö över mjölet, blanda noga. Späd med grädden och vattnet, koka upp under omrörning. Hacka buljongtärningen, lägg ner den. Sjud såsen 5 min. Sila såsen och smaka av med salt och citron. 3. Fräs spenaten i smör med vitlök i en stekpanna. Salta och peppra. Dela tomaterna, blanda ner dem. Ansa och koka sparrisen några min i saltat vatten. 4. Garnera laxen med citronskivor, servera den med ugnsstekt eller kokt färskpotatis, sparris, citronsås och spenat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.