Halvera, skala och skiva löken i lite av smöret på svag värme. Ta upp.
Klyfta äpplet och stek bitarna, ta upp.
Ansa och dela levern i bitar. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra. Späd i pannan med vin eller stark saft, lägg tillbaka lök och äpple och låt puttra ett par minuter under lock före servering.
Servera med potatis.
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
4 900 g färsk potatis 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl äppelcider 4 kycklingfiléer 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar majsstärkelse (Maizena) 1 rött äpple 1 rödlök 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
4 ca 1 3/4 dl mjölk 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd 3 gula lökar 600 g nöt- eller lammfärs salt och peppar 2 äpplen 350 g champinjoner 2 msk margarin till stekning Till servering nykokt potatis ev rårörda lingon Lägg till i inköpslistan
Ett annat chutneyrecept medäpplen, mango och ingefära hittar du här. I stället för min äppelcidervinäger som är lite extra, kan du ta alldeles vanlig äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger, och har du inte gröna russin i gömmorna så går det alldeles utmärkt med vanliga
medelstora gula lökar. Hacka lökenoch skär äpplena i klyftor. Fräs löken mjuk i smör i en stor gryta. Spola av surkålen i ett durkslag och låt rinna av
Biff med korv, äpple, kål ochlökPortioner. Brynt biff med korv smaksatt med ale ochlök serveras med kålterrin, rotselleri- och äppelpuré, kolrökt pärllök samt vasslekokt steklök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.