Gräddbakad kyckling fylld med lök och äpple samt stekta Västerbottensostpotatisar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hel kyckling, ca 1500 g
  • 11 gul lök
  • 11 äpple
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 msk rosmarin, finhackad
  • 15 dl vispgrädde
  • 1 olja
  • 1 salt, flingsalt och svartpeppar
  • 1600 g små potatisar, kokta
  • 170 g västerbottenost
  • 1 smör
  • 1 salt
  • 1 Gräddkyckling1 hel kyckling, ca 1500 g 1 gul lök 1 äpple 2 klyftor vitlök 1 msk rosmarin, finhackad 5 dl vispgrädde olja salt, flingsalt och svartpeppar
  • 1 Västerbottenspotatisar600 g små potatisar, kokta 70 g västerbottenost smör saltGräddkyckling
  • Skala och tärna löken. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda lök, vitlök, äpple och rosmarin. Krydda med salt. Fyll kycklingen med hacket, pensla med olja och krydda med salt och peppar. Lägg ner kycklingen i en gryta, häll ner grädden och lägg på locket. Ugnsbaka på 175 grader i ca 1 timme och 15 minuter tills kärntemperaturen är 62 grader. Kycklingen kommer efterstekas till 65 grader. Om kycklingen inte fått tillräckligt med färg så lyft av locket och kör ugnen på grill ca 5 minuter. Västerbottenspotatisar
  • Värm ugnen till högsta grillvärme. Värm en stekpanna till hög temperatur. Stek potatisarna i rikligt med smör och smaka av med salt. Lägg upp potatisen i en ugnsfast form och finriv över västerbottenost. Gratinera potatisen i ugnen ett par minuter. Servera de gratinerade potatisarna till gräddkycklingen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.