1 Gräddkyckling1
hel kyckling, ca 1500 g 1 gul lök 1 äpple 2 klyftor vitlök 1 msk rosmarin, finhackad 5 dl vispgrädde olja salt, flingsalt och svartpeppar
1 Västerbottenspotatisar600
g små potatisar, kokta 70 g västerbottenost smör saltGräddkyckling
Skala och tärna löken. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda lök, vitlök, äpple och rosmarin. Krydda med salt. Fyll kycklingen med hacket, pensla med olja och krydda med salt och peppar. Lägg ner kycklingen i en gryta, häll ner grädden och lägg på locket. Ugnsbaka på 175 grader i ca 1 timme och 15 minuter tills kärntemperaturen är 62 grader. Kycklingen kommer efterstekas till 65 grader. Om kycklingen inte fått tillräckligt med färg så lyft av locket och kör ugnen på grill ca 5 minuter. Västerbottenspotatisar
Värm ugnen till högsta grillvärme. Värm en stekpanna till hög temperatur. Stek potatisarna i rikligt med smör och smaka av med salt. Lägg upp potatisen i en ugnsfast form och finriv över västerbottenost. Gratinera potatisen i ugnen ett par minuter. Servera de gratinerade potatisarna till gräddkycklingen.
4 900 g färsk potatis 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl äppelcider 4 kycklingfiléer 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar majsstärkelse (Maizena) 1 rött äpple 1 rödlök 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Servera kycklingenmed rödkålssallad och klyftpotatis. Salta och peppra kycklingfiléerna. Kyckling. Blanda ihop rödkålen med äppelstrimlorna och valnötterna
kyckling i gryta med endiver och tryffel samt. Lägg därefter kycklingbitarna i grytan och låt dem brynas med rotsakerna tills det fått en vacker gyllen brun färg- Tillsätt det halverade tomaterna, det spritade ärterna och häll över vatten och vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.