Skölj av kycklinglevernoch låt rinna av ordentligti durkslag, torka av med hushållspapper. Blanda lökenmed levern, värm upp och låt puttra ett par minuter
Den syrligaoch enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är likadekorativ där den breder ut sigmedsinaskira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
600 g kycklinglever. 1100 g rökt sidfläskistrimlor. 14 msk kapris. 120 blad färsk salvia. 11 bananschalottenlökiringar. 1400 g skalad potatis. 1salt och pepparKoka potatisen mjuk i saltat vatten, vidservering krossa den grovt och toppa medövrigaingredienser. 1Stek sedan fläsk, 10 blad salviaochlök gyllene ochkrispigti 50 g smör. 1Krydda kycklinglevernmed salt och peppar och stek den färdigi smör medlitesalvia. Det tar cirka 5 minuter. 1Lägg upp kycklinglevern på potatisenoch toppa med fläsk, salviaochkapris samt lök
Servera med stekt lök, lingonsyltochgräddsås. Råstekt mandelpotatistillochgräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Passera äppletochlökenmed en slev eller ballongvisp genom silen. Skär lökochäppleitärningar. Gjorde en grytstek som fick bräsera tillsammansmedminfavorit bland Svenska äpplen, Discovery
Kristihimmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades medsin farsa, nja ingetvi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat medklassisk husmanskost, här i form av en färsbiffmed stekt lökoch en riktigt god fet gräddsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.