Fräs korv ochlök i lite smör tillsammans medcurry i några minuter i en vid kastrull eller gryta. Jag väljer dock att inte låta dem koka med från det att man bryner löken då jag upplever att de blir för mjuka
4 900 g potatis 1 gul lök 300 g vitkål 600 g falukorv 1 msk olja 4 lagerblad 2 köttbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond) 1 flaska lättöl (à 33 cl) 2 röda äpplen salt och peppar senap till servering Lägg till i inköpslistan
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Skala och tärna löken. Blanda curryfräsetmed crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar
Servera med ris och sallad. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor
Tärna kycklingen, finhacka lökenoch riv äpplet. Kycklingsoppa medmed tomat, curryoch äpple. Lite rostat bröd (eller kanske en frasig toast med ost och skinka
Stek på de grovt hackade äpplena ochlöken, medcurry i smör. Omkring kycklingen stoppar jag grovt skurna skivor eller klyftor av gul lök, vitlökoch grovt hackad gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.