Kycklinglever i gräddsås med broccolimos
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kycklinglever i gräddsås med broccolimos

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 150 g champinjoner
  • 100 g schalottenlökar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 g kycklinglever
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • salt och peppar, efter smak
  • Broccolimos
  • 600 g broccoli
  • 50 g smör
  • 50 g färskost
  • salt och peppar, efter smak

Beskrivning

    Tärna sidfläsk/bacon och stek knaprigt i en het stekpanna. Ta upp och håll varmt. Spara stekfettet.
    Skiva löken fint. Ansa och dela svamparna i fjärdedelar och stek allt mjukt i stekpannan med baconfettet. Ta upp och håll varmt.
    Tillsätt en klick smör och stek levern några minuter på varje sida. Krydda väl. Lägg tillbaka bacon, lök och svamp i stekpannan. Häll i grädde och låt sjuda tills allt blir genomvarmt. Rör i persilja vid servering.
    Ansa, dela och hacka broccolin grovt. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stompa eller mixa tillsammans med smör och färskost. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.