Kalvfile med potatisgratäng
kicki-104
kicki-104

Kalvfile med potatisgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 600 g kalvfile,
  • Potatisgratäng: 10stora potatisar mjölig,1/2 purjolök den vita delen, 2vitlöksklyftor, 2dl grädde, 2dl mjölk, 2dl riven smakrik ost, 2msk smör, salt och peppar. 4 eller 8 vita sparrisar
  • Rosépepparsås: 1 finhackad schalottenlök, 1msk rosépeppar, 0,5 dl oxfond, 3dl rött vin 3dl grädde, 1msk honung, smör, salt och peppar, färsk timjan,

Beskrivning

    Stek hela filen i hett panna så den får fin stekyta runt om,låt sen efterstekas långsamt i ugnen till den är 58gr ca 40 min i 100gr värme,
    Potatisgratäng: skiva potatis, hacka purjolök, fräs löken i smöret,pressa ner vilöken, lägg i potatis fräs tillsammans några minuter, häll över gräddmjölken salta och peppra, låt puttra i 10 min, lägg i en form, varva med osten , 200grader ca 30 min.
    Rosépepparsåsen: fräs lök och rosepepparkorn i lite smör,tillsätt fond,vin och grädde, koka ihop till såsen tjocknar,smaka av med salt och peppar, blanka av med en klick smör, garnera med timjan
    Lägg på sparris vid servering

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.