Mia

Mia

  • 123 Recept
Nudlar med kryddig lammfärs

Nudlar med kryddig lammfärs

400 g pappardelle 4 klyfta vitlök, finhackade 4 cm ingefära, finhackad 400 g lammfärs 1 msk malen spiskummin 1 tsk malen torkad koriander 1 krm vitpeppar 1 rödlök, skivad 150 g vitkål, finstrimlad 2 salladslökar, i tjocka skivor 1 grön chilifrukt, i skivor 2 msk chiliolja (eller 2 tsk srichacha 2 msk neutral matolja) 1 msk strösocker 1 msk risvinäger 5 msk japansk soja 1 kruka koriander (blad och stjälkar) neutral matolja, till stekning
Kalops med mormorskokta morötter

Kalops med mormorskokta morötter

Rödbetor0,5 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 1,5 dl vatten 6 rödbetor (små). Kalops400 g högrev, i grova tärningar 2 gula lökar, skalade och grovskurna 2 morötter, skalade och grovskurna 1 msk strösocker 0,5 msk rödvinsvinäger 1 dl rött vin 5 dl kalvbuljong 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 2 vitpepparkorn maizenaredning smör (till stekning) salt
Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper
Kalvfile med potatisgratäng

Kalvfile med potatisgratäng

Stek hela filen i hett panna så den får fin stekyta runt om,låt sen efterstekas långsamt i ugnen till den är 58gr ca 40 min i 100gr värme,
Italiensk bolognese

Italiensk bolognese

Finns det något bättre än en riktigt långkokt italiensk bolognese. För mig är det en av mina favoriträtter och det är inte många rätter som slår mängden smak du får ut av en så pass enkel rätt
vårlig risotto

vårlig risotto

risotto är klockren mat till lunchlådan så jag gör alltid mer än vad som går åt till kvällen. Det här räcker som huvudrätt för två samt ett par lunchlådor
Sparrispaj med Västerbottensost

Sparrispaj med Västerbottensost

Botten. Hacka samman allt mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram fläskfilé(er) , färsk 2 dl crème fraiche 1 msk smör , till stekning 1,5 msk kantarellfond , Bong Touch of Taste Kantarellfond 50 gram konserverade kantareller , el
Fläskfilé med kantareller och lingonsås

Fläskfilé med kantareller och lingonsås

Skär fläskfilén i tjocka skivor och klappa in salt. Bryn köttet i olja i en gryta eller traktörpanna. lägg över köttet på ett fat och bryn lök och svamp några minuter
Ostsås Carbonara med Broccoli

Ostsås Carbonara med Broccoli

Recepten i samarbete KAVLI. Nu har 1 vecka av sommarlovet gått. Om ni liksom jag är hemma med barnen så vet ni att snabbt och enkelt är prio
Falukorv, stekt potatis & ägg

Falukorv, stekt potatis & ägg

Falukorv, stekt potatis & ägg4 port8-10 kokta potatisar400 g falukorv4 äggSmörSalt & pepparSkär de kokta potatisarna i tärningar och stek gyllenbruna i lite smör