Oxfilé

Oxfilé

Kalvfile med potatisgratäng

Kalvfile med potatisgratäng

Stek hela filen i hett panna så den får fin stekyta runt om,låt sen efterstekas långsamt i ugnen till den är 58gr ca 40 min i 100gr värme,
Comtétoppad oxfilé på sparrisbädd med hasselnötter

Comtétoppad oxfilé på sparrisbädd med hasselnötter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 bit(ar) oxfilé , à 125 g 1 odefinierad smör 1 odefinierad salt 400 gram sparris , tunn 1 dl Comtéost , riven 1 odefinierad peppar Nötolja 1 dl hasselnötter 1 st vitlöksklyfta(or) 1 st Schalottenlök(ar) , stor 2 msk olivolja 2 msk nötolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Filét de boeuf Indonésien

Filét de boeuf Indonésien

Oxfilén grillas på grill till gästens önskemål, kryddas med salt och peppar. 800 g färsk oxfilé. 800 g färsk oxfilé
Ostfylld oxfilé med pestosås

Ostfylld oxfilé med pestosås

Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. 750 g oxfilé. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör. oxfilé. Sätt mätstickan till en digital stektermometer i mitten från kortsidan på oxfilén och stek köttet i 125º till önskad innertemperatur, t ex 60° för mediumstekt kött. Ta ut formen och låt oxfilén vila, ca 10 minuter innan den skivas i 1 1/2 cm tjocka skivor
Oxfilé med parmesansmör

Oxfilé med parmesansmör

Lägg en skiva oxfilé på gratängerna och en skiva parmesansmör. 4 skiva oxfilé. Potatisgratäng. Skala och skiva potatisen
Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

12 bitar oxfilé. Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på ett ugnsfast fat och låt det stå i kylen
Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé. Oxfilé. Stycka oxfilén i 4 bitar. 700 g oxfilé, gärna mittbiten. Gör så här. Rotfruktskaka. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

ca 40 pers buffé150 grader3 kg oxfilé1 marinad. 3 kg oxfilé. Oj vad gott detta kött blev. Ni måste prova. 1 dl rapsolja½ dl soja½ dl chilisås2 msk hoisinsås1 tsk sockersvartpeppar, timjan, grillkrydda2 marinad
Kött, sås och potatis!

Kött, sås och potatis!

Och den bästa restaurangen är nog hemma, ändå, när Olof slår på stort och fjäskar med oxfilé, kantarellsås och potatis, och serverar finrött till det
Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om