Källarfrallor
Helena Toftling
Helena Toftling

Källarfrallor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk, fingervarm
  • 2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 15-16 dl vetemjöl

Beskrivning

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp.

    2. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda allt till en smidig deg och knåda i några minuter.

    3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

    4. Dela degen i två delar. Rulla den till längder på ett mjölat bakbord.

    5. Dela varje längd i ca 12 bitar med en degskrapa. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.

    6. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.