Gott bröd med ost och skinka i.Glutenfritt /mjöl
Hundtoki
Hundtoki

Gott bröd med ost och skinka i.Glutenfritt /mjöl

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0,75 dl olivolja + ca 0,5dl
  • 1 tsk salt + lite till
  • 150 g riven västerbotten ost
  • 5 skivor hackad skinka
  • 4-5 dl eller ca 240- 300 g finax naturligt glutenfri Mjölmix
  • Salt
  • De som inte har Gluten byter ut mjölmixen till 5 dl vetmjöl special.

Beskrivning

    Gör så här
    Lös upp jästen i ljummet vatten.
    Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och peppar.
    Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. Degen skall vara ganska lös och kladdig.
    Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig.

    Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 1,5 timme.

    Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten. Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 min.

    Pensla med olivolja och strö över lite salt och lite mer peppar. Grädda i 175 grader i cirka 20 min.
    Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.