Jag använder hushållsassistent när jag bakar brödoch bullar. Mängderna är så nära man kan men olika mixers beter sig olika så ibland får man ta lite mer mjöl och ibland lite mer vätska
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbrödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Bröden ställs in i kall ugn och får därför lite extra tid innan värmen kommit igång. Bröden ska inte jäsa något efter utbakning utan den jäsning som sker är när de står i ugnen
Det gick snabbt och smidigt och blev faktiskt förbluffande gott. Den är inte jättevanlig i grönsaksdiskarna, men kommer mer och mer och framför allt såhär runt jul
Forma till två brödoch klipp tre snitt i varje. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Sätt in bröden. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Och framförallt gott. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt ochenkeltbröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Det godaste äppelmoset gör du enkelt själv. Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Njut med ett gottbröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.