Tillsätt sirap ochfilmjölkoch arbeta snabbt ihop till en lös deg. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler
Typ knäppa med fingrarna å vips stod där en näringsrik, god middag. Jag slängde ihop världens enklaste å godaste bröd efter maten, bara för att jag kände att vi var värda lite gott till kvällsfika
2 bröd 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g) 2 msk malda brödkryddor 1 msk salt 4 tsk bikarbonat 8 dl lättfil 1 dl brödsirap Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Blanda torrjästen med hälften av rågmjölet i en degbunke. Täck bunken med plastfolie eller ett lock och ställ den på ett varmt ställe över natten (skåpet över kylen passar alldeles utmärkt)
Jag bakade ett och samma brödmed två olikasortersvetemjöl. Det ska paketeras, köras runt med lastbil, hamna på ett lager för att så småningom ställas ut i butikshyllan och plockas upp av mig
Det finns massor medolika i frysdisken. Jo förresten, nu far jag med osanning. Alla sorters kål är rena rama hälsobomben, och något vi ska äta ofta för att hålla oss friska och alerta
Brödet är fullproppat med nyttigheter av alla de slag, och passar jättebra att börja dagen med. Här kommer det senaste tillskottet i brödarsenalen, ett mörkt och härligt, glutenfritt formbröd som är jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.