Hasselnötslimpa (glutenfri)
asa.frodin
asa.frodin

Hasselnötslimpa (glutenfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 400 g vatten
  • 300 g havremjölk (glutenfri)
  • 6 g torrjäst
  • 2 msk agavesirap (eller honung)
  • 500 g mjölblandning för ljust bröd*
  • 15 g fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • 100 g hela hasselnötter
  • * Mjölblandning för ljust bröd
  • 220 g ljust teffmjöl (alt durramjöl)
  • 240 g ljust rismjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 100 g havremjöl (glutenfritt)
  • 180 g majsstärkelse
  • 180 g potatismjöl (alt sötpotatisstärkelse)

Beskrivning

    Degvätska: Värm vattnet till 42 grader (mät temperaturen noga). Häll i torrjästen och låt stå 5-10 min så att den kan lösas upp. Blanda sedan i havremjölken och sirap.

    Ta fram en stor limpform och klä den med bakplåtspapper.

    Häll upp 500 g av mjölblandningen i en stor bunke. Häll i fiberhusk, salt och brödkryddor. Blanda alla torra ingredienser. Ta fram en vanlig elvisp med vanliga vispar i (ej degkrokar). Häll i degvätskan i de torra ingredienserna och vispa snabbt samman till en lös deg. Vänd ned hasselnötterna sist. Häll snabbt över degen/smeten i limpformen och ställ den att jäsa i 60 minuter.

    Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in formen i ugnen och sänk till 200 grader efter 5 minuter. Grädda därefter 40-50 minuter till. Sätt i en termometer i limpan i slutet av gräddningen - den ska bli 98 grader varm i mitten innan den är klar.

    Låt brödet svalna innan du skär upp det.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.