Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Sen är det ju som med allt annat glutenfritt, det torkar snabbt och passar därför perfekt att kasta in direkt i frysen och sen plocka fram några i taget efter behov
Den vita chokladen ger en underbar krämighet och god smak i kombination med saffranet. Pudra över florsocker innan servering, garnera med pepparkakor och servera med vispad grädde
Räddaren i nöden när man inte har tid att baka bullar med jäst. Glutenfria hastbullar (10 st)3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix. 3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen). Blanda tärnat smör med socker, havregryn, vetemjöl och salt hastigt till en smulig deg
Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Jag har för övrigt verkligen förälskat mig i färska dadlar som sötningsmedel – de ger en riktigt fin sötma utan att för den skull ge så mycket smak i sig självt, till skillnad från t ex torkade dadlar, fikon eller aprikoser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.