Några minuters aktivt jobb och så har man denna hälsosamma fudge klar. Toppat har jag gjort med grovhackade pumpafrön/mandlar/jordnötter och lite flingsalt
Klä formen med bakplåtspapper eller plastfolie). Lägg i en kastrull alla ingredienser utom chokladen. Fudge på jultomteskum - Söta och goda och fina i färgen
Här har vi lite ett av tre fudge som fanns med på bordet, mjölkchoklad fudge. Jag vispade inte upp den här fudgen så mycket som de andra, vilket resulterade i en mjukare fudge, inte som kola, utan mjukare fudge
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast. Då smeten kommit upp i ca 120 grader eller då du kan forma en kula i kallt vatten brukar det vara klart. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här. 2 msk sirap
Fudgebitarnas höjd beror på hur stor form du använder. Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 15x20 cm. 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker Grädde och socker. Sänk värmen och fortsätt koka till smeten är 122°C. Använd helst termometer så ser du när den är 122°C, gör annars kulprovet för att veta när den är klar. Koka till 122°C. 2 dl vispgrädde. 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 50 g smör 0
Ingredienser. Skär upp i lagom stora bitar när fudgen svalnat. 2 dl nutella. 2. Låt koka till 120-122 grader. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca 15*20 cm. 2 dl nutella
2 förpackningar Ahlgrens bilar. 12 dl strösocker. 1Receptet gäller för 30 st 2 förpackningar Ahlgrens bilar 150 g Arla® Svenskt Smör 2 dl strösocker 3 dl Arla Köket® vispgrädde 150 g vit choklad 3 droppar grön hushållsfärg 3 droppar röd hushållsfärgGör så här. Värm tills bilarna smälter under omrörning till en temperatur på 120°. Täck en avlång form som rymmer ca 1 liter med bakplåtspapper och börja med en färg och häll de andra på så det blir 3 lager
Passar utmärkt med mjölk till. Eller som efterätt med glass. ca, 25cm*35cm. S Ett tips som jag alltid kör med är att göra 1 ½ satts. 200g smör. 12 msk osötat kakao. 2 dl vetemjöl
Ingredienser. Vaniljfudge är ju bara så gott. Gjorde en jättegod Vaniljfudge på Marabous vita choklad. 21/2 dl strösocker. Låt koka till 120-122 grader. 21/2 dl strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.