Börja med att krossa karamellerna i en mortel. Saltlakritsfudge. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll upp smeten i en bakplåtsklädd ugnsform ( ju mindre form desto högre fudgebitar) Strössla över lakritsströssel och ställ kallt tills den kylts ner
Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
kola istället för fudge. Massa grädde hemma innan vi ska åka bort ~ då får det bli fudge. Koka på låg värme med omrörning tills smeten kommit upp till 118 grader. Häll ut i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 / jag använde en med måtten 25 x 15
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
För hur kul är det inte med en fudge som smakar skumtomtar. Rör samman med smör, socker och grädde i en kastrull och värm under omrörning tills allt smält
Marabous nya choklad med salta mandlar är en av mina absoluta favoriter. Den passar så bra i fudge som har en tendens att kunna bli rätt sliskigt då det salta bryter av det söta på ett så bra sätt
Jag är ju en stor sucker för rock polly och maraboublack så för några veckor sedan slängde jag ihop en kladdis med laktrissmak, det måste testas för alla laktrisälskare där ute
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.