Hemgjord daim. 2½ dl ljus sirap. 2½ dl strösocker. 2½ dl vispgrädde. 200 mörk eller ljus choklad. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull
Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Det känns som att hela bakbloggsvärlden på internet just nu svämmar över av mumsiga julrecept. I min värld handlar det fortfarande om att återvända från årets mest långdragna sjukstuga hemma, men veckorna går och snart är det första advent
En perfekt fudge. Mjuk och fin, inte sockrig och kristallig som en del fudge kan vara. När fudgesmeten har nått rätt temperatur tar du grytan från värmen
1 1/2 dl socker. 1 1/2 dl sirap. 1 1/2 dl grädde. 45 gr smör. 2 msk fin kakao. Kokas till 121 grader. Låt 100 gr mjölkchoklad smälta ner och lägg i bakplåtspapper klädd form 20x20cm
Christmas Fudge CakeBotten100 g smör240 g strösocker1 nypa salt25 g kakao2 tsk vaniljsocker100 g vetemjöl2 äggMintkräm25 g smör1 msk sirap1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)75 g rostade hasselnötternågra droppar pepparmintGanache100 g mörk choklad (ca 50%)60 g vispgräddekrossade polkagrisar + polkaspånSätt ugnen på 150 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.