Fotled Pork i bröd med BBQ sås och coleslaw
ribnell
ribnell

Fotled Pork i bröd med BBQ sås och coleslaw

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • BBQ-sås
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl ketchup
  • 1/2 dl vitvinvinäger
  • 1/2 dl farinsocker
  • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 1/2 msk TABASCO® Chipotle Pepparsås
  • 1 tsk tamarindpasta
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk Kikkoman soja
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • olja till stekning
  •  
  • Fooled pork
  • 2 burkar Jackfruit i saltlake (à 565 g)
  • 1 tsk Kikkoman soja
  • 1 tsk Röd TABASCO® Original Pepparsås
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 flaska öl à 33 cl (gärna ale)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 4 dl barbecuesås (se ovan)
  • salt och svartpeppar
  • olja till stekning
  •  
  • Tillbehör
  • 10 veganska hamburgerbröd
  • 2 krukor krispsallad
  • 2 krukor koriander
  • 1 sats coleslaw

Beskrivning

    Tänd grillen.
    BBQ-sås:

    Skala löken och vitlöken. Hacka löken och riv vitlöken.
    Värm en kastrull på grillen och fräs löken och vitlöken mjuk i olja.
    Häll i resten av ingredienserna och sjuda i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar (är såsen för tjock späd med lite vatten).

    Fooled pork:

    Häll av lagen från jackfruiten och skölj.
    Värm en gryta gärna på grillen och stek jackfruiten i olja och krydda med salt och peppar. Häll på soja, Röd TABASCO® Original Pepparsås och paprikapulver. Stek i några minuter tills vätskan kokar in och jackfruiten får färg.
    Häll i öl, vatten och fond. Låt sjuda i 45 minuter under lock på grillen, så att röken från grillen infuseras i grytan. (ha inte locket på själva grytan utan locket på grillen).

    Häll av buljongen men ha kvar jackfruiten i grytan. Tills ätt bbg-såsen men spar 1/3. Låt grytan sjuda över grillen ca 20 minuter och dra isär jackfruiten med en gaffel så att den faller isär.
    Smaka av med salt och peppar och blanda i resten av bbg-såsen och sjud på grillen i ytterligare 5-10 minuter så att den får fin färg.
    Servering: Bygg ihop burgaren med bröd, sallad, coleslaw, fooled pork, koriander och gärna lite lime picklad lök (pressa färsk limejuice över finskivad rödlök och låt dra 30 min!).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.