Dubbel chokladkola
Helena Toftling
Helena Toftling

Dubbel chokladkola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kola
  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • garnering
  • 200 g mjölkchoklad

Beskrivning

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap och kakao.

    2. Koka upp och låt puttra på medelvärme till ca 126 grader. Rör om emellanåt.

    3 .Häll upp kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och stelna.

    4. Smält chokladen och bred ut ett tjockt lager ovanpå kolan. Låt stelna i kylen.

    5. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Förvara i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.