Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Klipp eller skär kolan i lagom stora bitar och garnera med några saltflingor. Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm med smörpapper och häll upp kolan i denna. 30 cm med
Blanda ner alla andra ingredienser och koka så det bubblar med stora bubblor rör om då och då. Här kommer receptet på en smarrig söt seg och mustig chokladkola
Täck med folie så att den inte blir för mörk på ovansidan. Blanda den resterande fjärdedelen med krossade polkagrisar och röd karamellfärg till önskad nyans
25-30st fina medjooldadlar kärnfria0,75-1 dl mjuk kokosolja1-1,5 dl raw kakaoDet beror lite på hur stora dadlarna är hur övriga proportioner blir så smaka av. Börja med att mixa dadlarna till mos, häll ner olja och mixa minst 7 min, fyll på med kakao och mixa ytterligare 3 min
Lägg alla ingredienserna i en microugnsfast form med höga kanter. Chokladkola i micron. Häll alla ingredienser i en microugnssäker form med höga kanter (så att kolan inte kan koka över)
Den här chokladtårtan är helt glutenfri, vegansk och endast sötad medmörk choklad och några dadlar. Fördela de rostade hasselnötterna samt lite hyvlad mörk choklad över tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.