Julgodis

Julgodis

  • 8 Recept
Wienernougat

Wienernougat

1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form med bakplåtspapper. 2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6-8 minuter
Tryffel smaksatt med likör

Tryffel smaksatt med likör

1. Bryt chokladen i bitar. Smält över ett varmt vattenbad. 2. Tillsätt sockret och rör om tills smeten är jämn
Mjölkchokladfudge

Mjölkchokladfudge

1. koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader. 2. ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen
Mariannetryffel

Mariannetryffel

1. Kör mariannegodisarna i en matberedare, så de krossas fint. 2. Koka upp grädden. ta bort från värmen och rör ner chokladen

Lisa Elmqvists vita tryffel

1. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll chokladen i den varma grädden och tillsätt rommen. 2. Rör om så att ingredienserna blandas och chokladen är helt smält
Dubbel chokladkola

Dubbel chokladkola

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap och kakao. 2. Koka upp och låt puttra på medelvärme till ca 126 grader
Chokladkola

Chokladkola

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap, kakao och salt. Koka upp och låt puttra på medelvärme till ca 125 grader
After Eight Tryfflar

After Eight Tryfflar

Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Skär after eight-plattorna i bitar