1,5 dl
blandade finhackade nötter (t ex mandel, hasselnöt, valnöt)
1
vitlöksklyfta
1 bit
ost
torkad timjan
smör
olivolja
salt & nymalen svartpeppar
Beskrivning
Värm ugnen till 200 grader.
Rensa svampen från jord och bryt loss foten.
Finhacka foten, vitlöken och nötterna.
Smält en klick smör i en stekpanna och fräs hacket.
Krydda efter smak och strö över osten.
Snitta svamphattarnas ovansida med några millimeterdjupa snitt i ett rutmönster och pensla båda sidorna med olivolja.
Lägg hattarna med ovandsidan ner i en smord ugnssäker form och salta lite. Baka i ugnen ca 15 min, vätska ska tränga ur hatten och de ska krympa något. Fördela sedan nötblandningen på hattarna och grädda ca 20 min eller tills de är genombakade.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.