Den som äter palsternackor       Portabello med nötter
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Den som äter palsternackor Portabello med nötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 4 stora portabellosvampar
  • 1,5 dl blandade finhackade nötter (t ex mandel, hasselnöt, valnöt)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit ost
  • torkad timjan
  • smör
  • olivolja
  • salt & nymalen svartpeppar

Beskrivning

    Värm ugnen till 200 grader.
    Rensa svampen från jord och bryt loss foten.
    Finhacka foten, vitlöken och nötterna.
    Smält en klick smör i en stekpanna och fräs hacket.
    Krydda efter smak och strö över osten.
    Snitta svamphattarnas ovansida med några millimeterdjupa snitt i ett rutmönster och pensla båda sidorna med olivolja.
    Lägg hattarna med ovandsidan ner i en smord ugnssäker form och salta lite. Baka i ugnen ca 15 min, vätska ska tränga ur hatten och de ska krympa något. Fördela sedan nötblandningen på hattarna och grädda ca 20 min eller tills de är genombakade.

    Servera med sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.