I Norden har vi ju de fantastiska danska smörrebrödensom förgyller mackhimlen men det är ju inte riktigt samma sak som en smörgås som dryper av smält ost, bacon, kött, sylt (jodå), banan, (jodå, en gång till), jordnötssmör, majonäs, och allt vad man kan hitta på
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Det är så här jag tycker maten är som godast och får på köpet ett lågt GI. Efter att ha grillat dagen innan så blev vi så sugna på att grilla ännu mer, så denna gången fick det bli grillade fiskspett
Den färdiga rårakan ska vara gyllenbrun och alldeles frasig. Slottstek – Gör enligt Katarinas underbara recept Råraka Ingredienser 8 potatisar 2 ägg ¾ tsk salt Tillbehör 1, somden görs av Calle i ”Vår tid är nu” gräddfil finhackad rödlök rårörda lingon Tillbehör 2, husman enligt Tore Wretman knaperstekt fläsk rårörda lingon Tillbehör 3, lyxvarianten löjrom gräddil finhackad rödlök Gör så här Skala och riv potatisen grovt
Det är ju densom avgör smaken och den bör helst få puttra en stund på spisen. Det smakade gott i alla fall och Mannen bedyrade att det var hur gott som helst
Denna veckan blir lugn, tar dagarna som dom kommer och förhoppningsvis får vi se lite sol. Visst är det lite småjobbigt att stå där och rulla dom men det är det faktiskt värt, så himla gott som det ju faktiskt blir
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.