Chokladtårta med maräng, hallon & mintchoklad­grädde
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Chokladtårta med maräng, hallon & mintchoklad­grädde

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 bitar
  • Chokladbotten
  • 6 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • ¾ dl kakao
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Marängbotten
  • 5 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl sötmandlar, grovhackade
  • Fyllning
  • 300 g hallon, frysta
  • 1 –2 msk strösocker
  • Mintchokladgrädde
  • 10 dl vispgrädde
  • 30 After Eight-plattor
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 20 st hallon, färska
  • florsocker

Beskrivning

     Chokladbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop bakpulver, kakao och vetemjöl och rör ner det tillsammans med mjölken i ägg-smeten. Rör det till en slät smet.

    Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

    Grädda bottnen mitt i ugnen i 13–15 min. Låt den kallna på plåten. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

     Marängbotten: Vispa äggvitorna med hälften av strösockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa en stund till.

    Bred ut marängsmeten på en plåt, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över  sötmandeln. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 35 min. Låt den kallna på plåten.

     Fyllning: Tina hallonen och mosa dem med strösockret. Drag bort papperet från chokladbottnen och marängbottnen. Lägg chokladbottnen på en stor bricka. Bred ut hallonen ovanpå.

     Mintchokladgrädde: Vispa grädden fluffig. Spritsa gräddtoppar runt hela kanten på chokladbottnen med ca ¼ av grädden. Dela 10 av After Eight-plattorna i fyra delar. Tryck in en bit mellan varje gräddtopp.

    Skär resten av After Eight-plattorna i små bitar och blanda ner dem i grädden. Bred ut mintchokladgrädden innanför de spritsade gräddtopparna. Lägg på marängbottnen.

     Garnering: Vispa grädden och spritsa ca 20 toppar på tårtan. Sätt ett hallon i varje topp. Pudra florsocker över hallonen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.