Chokladtårta med maräng, hallon & mintchokladgrädde
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
20
bitar
Chokladbotten
6
ägg
3 ½ dl
strösocker
1 msk
bakpulver
¾ dl
kakao
3 1/2 dl
vetemjöl
1 dl
mjölk
Marängbotten
5
äggvitor
2 ½ dl
strösocker
1 dl
sötmandlar, grovhackade
Fyllning
300 g
hallon, frysta
1 –2
msk strösocker
Mintchokladgrädde
10 dl
vispgrädde
30 After
Eight-plattor
Garnering
2 dl
vispgrädde
20 st
hallon, färska
florsocker
Beskrivning
Chokladbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop bakpulver, kakao och vetemjöl och rör ner det tillsammans med mjölken i ägg-smeten. Rör det till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda bottnen mitt i ugnen i 13–15 min. Låt den kallna på plåten. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Marängbotten: Vispa äggvitorna med hälften av strösockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa en stund till.
Bred ut marängsmeten på en plåt, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över sötmandeln. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 35 min. Låt den kallna på plåten.
Fyllning: Tina hallonen och mosa dem med strösockret. Drag bort papperet från chokladbottnen och marängbottnen. Lägg chokladbottnen på en stor bricka. Bred ut hallonen ovanpå.
Mintchokladgrädde: Vispa grädden fluffig. Spritsa gräddtoppar runt hela kanten på chokladbottnen med ca ¼ av grädden. Dela 10 av After Eight-plattorna i fyra delar. Tryck in en bit mellan varje gräddtopp.
Skär resten av After Eight-plattorna i små bitar och blanda ner dem i grädden. Bred ut mintchokladgrädden innanför de spritsade gräddtopparna. Lägg på marängbottnen.
Garnering: Vispa grädden och spritsa ca 20 toppar på tårtan. Sätt ett hallon i varje topp. Pudra florsocker över hallonen.
Här kommer en riktigt chokladig och mastig tårta medhallonfyllning. Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
endast hälften av dessa ingredienser räcker för chokladtårtan). Tillsätt mjölk, smält smör, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda ihop på medelhög hastighet tills väl kombinerat
Denna tårta är inte att leka med. I princip samma recpt som tårtan lite längre ned på bloggen, fast här gjorde jag en maräng som jag spritsade på och brände med gasolbrännare
Man skulle knäcka ägg, köra med elvispen, grädda och sedan dekorera. Maräng,. Bakade både hallon/maräng snitt och en långpannekaka , först ut kommer snittreceptet
Tårtan hon gjort var Salty Caramel Chocolate Cake (Chokladtårtamed salt karamell) Ungefär samtidigt med denna så visade de en äppelpaj med massor av flingsalt i på en av morgonprogrammen
Spritsa ut den sista chokladsmörkrämen i snygga rosor över chokladglasyren (Välj en tyl med djupa flikar och börja spritsa i mitten och sedan runt och ut tills du får en ros) Garnera medhallon, citronmelisblad och sockerpärlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.