Se så härligt kolasåsen rinner när jag tagit en bit av min pavlova. Jag rekommenderar er alla att prova dessa! Och är det så att du är allergisk mot nötter så kan du ta saltade frön eller kärnor av valfritt slag. Marängerna håller fint i ett par månader om de förvaras torrt – dock inte fyllda utan bara som de är.
Chokladpavlova med kola och nötter, 6 st
Maräng
4
äggvitor
2 dl
strösocker
100 g
mörk choklad
Fyllning
2.5 dl
kolasås – recept här
3 dl
vispgrädde
1 dl
salta jordnötter
Baka med Frida
Beskrivning
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 120°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp äggvitor i en rostfri bunke, med elvisp eller i en assistent. Vispa till ett fluff, tillsätt sedan lite strösocker i taget medan du fortsätter att vispa på högsta hastighet. Vispa till ett blankt och styvt marängfluff.
Smält chokladen och ringla ner den i marängsmeten, rör om slarvigt så att smeten ”marmoreras”.
Klicka ut 6 jämnstora maränger på plåten och gör sedan gropar i mitten av varje med hjälp av en sked, så att det blir som skålar.
Grädda mitt i ugnen i ca. 1 h, när marängerna släpper från pappret så är de klara. Stäng då av ugnen och låt plåten med marängerna stå kvar på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
När marängerna svalnat så fördelar du kolasåsen i marängens gropar. Toppa med lättvispad grädde, salta nötter och eventuellt lite riven choklad.
Det går att använda vilka nötter man vill, jag var sugen på att få till en snickers liknande smak och vill ni också det så använder man till största delen saltadejordnötter
När botten svalnat fyll med blandade saltanötterochvalnötteroch toppa medkolasåsen. Jag har aldrig tidigare tyckt att kardemumma är någon höjdare men när jag upptäckte hur den gifte sig med sötman från kolasåsen blev jag såld
Strössla över jordnötteroch dekorera med hallon, klart. Häll alla ingredienser till moussen i en bunke, vispa med elvisp till en fast och luftig konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.