Bred hasselnöt-ochkolafyllningen över chokladkakan. Chokladkaka, glutenfri. Vispa äggula med en del av strösockret pösigt, sedan vispar du äggvitorna till maräng och vispa i lite i taget av strösockret
Klä en avlång form med smörpapper och häll över lite kokosflingor. Blanda ner nötteroch torkad frukt. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i grädden
Vispa äggen och tillsätt socker, sirap, krossad blockchoklad och hackade nötter. 1 ½ dl hasselnötter. Häll fyllningen över den förgräddade pajbottnen och grädda ytterligare 25 - 30 minuter
Toppa med lättvispad grädde, salta nötteroch eventuellt lite riven choklad. Stäng då av ugnen och låt plåten med marängerna stå kvar på eftervärme tills ugnen svalnat helt
Valet föll då på en mörk chokladkakamed smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.