Broccolipaj med ädelost
catrineyngbro
catrineyngbro

Broccolipaj med ädelost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Receptet gäller för 4 port
  •  
  • Pajdeg
  • Arla® Svenskt Smör
  • Arla® Svenskt Smör
  • Vetemjöl
  • 3 dl
  • Vatten
  • msk
  •  
  • Fyllning
  • Broccoli
  • Ägg
  • Kelda® mellangrädde
  • Kelda® mellangrädde
  • dl
  • Salt
  • ½ tsk
  • Svartpeppar
  • 1 krm
  • Kvibille® ädel
  • Kvibille® ädel

Beskrivning

    Gör så här

    Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
    Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
    Skär broccolin i små bitar. Koka den 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
    Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 min.
    Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.