Bragobiskvier med krämig marängsmörkräm
Helena Toftling
Helena Toftling

Bragobiskvier med krämig marängsmörkräm

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 1 pkt bragokex med choklad
  • Marängsmörkräm
  • 3 st äggvitor
  • 250 g strösocker
  • 350 g rumsvarmt smör
  • 1 krm vaniljsocker
  • Garnering
  • 250 g mjölkchoklad
  • ev. strössel

Beskrivning

    1. Koka upp äggvitorna och strösockret i en bunke över ett vattenbad. Rör runt i äggsmeten hela tiden med en visp. Värm äggblandningen tills den blivit ca 65 grader och sockerkristallerna smält helt.

    2.Häll ner blandningen i en rostfri bunke (jag använder min Kitchen aid) och vispa med en elvisp ca 15 minuter tills marängen svalnat helt och blivit fluffig.

    3. Tillsätt sedan små bitar av smöret under konstant vispning på rätt låg hastighet, lite smör i taget och det är viktigt att smöret är riktigt mjukt och rumsvarmt. Jag brukar ha mitt smör framme flera timmar innan. Har du inte lika lång tid på dig så dela upp smöret i bitar, då blir det snabbare mjukt.

    4. Vispa tills du tillsatt allt smör och får en fin och fluffig konsistens. Tillsätt sedan vaniljpulver.

    5. Vill du göra chokladsmörkräm så sikta i kakao i smeten och blanda om. Smaka av tills du får den smak du önskar men några teskedar brukar behövas

    6. Fördela smörkrämen lite toppigt på bragokexen. Ställ in i kylen. Smält chokladen över ett vattenbad, blanda ner 1/2 till 1 tesked kokosolja eller annan naturell olja i chokladen för att få den lite smidigare.

    7. Låt den svalna. Doppa biskvierna i chokladen, lägg upp den på en bricka med bakplåtspapper och toppa med något fint. Förvara i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.