Brödet Vitt Bröd
liau
liau

Brödet Vitt Bröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 Bröd
  • 1/2 l Fingervarmt vatten
  • 12-13 dl Vetemjöl (750 g)
  • 50 g Färsk jäst
  • 2 tsk Salt

Beskrivning

    1 Arbeta ihop mjöl och vatten i hushålls-
    maskin 8-10 minuter
    2 Smula jästen direkt i bunken (i fingervarmt
    vatten o tillsätt). Arbeta 2 min till.
    Tillsätt salt o arbeta 2 min till.
    3 Täck med plastfolie. Jäs c:a 1 timme på
    varmt ställe. Degen skall vara lite kladdig
    och lös.
    4 Ugnen 275°
    5 Degen c:a 3 ggr större,tag försiktigt upp
    o placera på mjölat bakbord. Dela i 2 delar
    med oljad kniv. Forma lätt till 2 Bröd
    Knåda inte, men vrid bröden lite då de
    flyttas till plåten m. oljat bakplåtspapper.
    6 Jäs ytterligare 10 minuter utan täckning på
    varm o dragfritt ställe.
    7 Snitta med rakblad på 3-4 ställen.
    Ställ i ugn + liten bunke med hett vatten.
    Grädda c:a 25 min .Sänk värmen om de
    får för mycket färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.