1 Arbeta ihop mjöl och vatten i hushålls-
maskin 8-10 minuter
2 Smula jästen direkt i bunken (i fingervarmt
vatten o tillsätt). Arbeta 2 min till.
Tillsätt salt o arbeta 2 min till.
3 Täck med plastfolie. Jäs c:a 1 timme på
varmt ställe. Degen skall vara lite kladdig
och lös.
4 Ugnen 275°
5 Degen c:a 3 ggr större,tag försiktigt upp
o placera på mjölat bakbord. Dela i 2 delar
med oljad kniv. Forma lätt till 2 Bröd
Knåda inte, men vrid bröden lite då de
flyttas till plåten m. oljat bakplåtspapper.
6 Jäs ytterligare 10 minuter utan täckning på
varm o dragfritt ställe.
7 Snitta med rakblad på 3-4 ställen.
Ställ i ugn + liten bunke med hett vatten.
Grädda c:a 25 min .Sänk värmen om de
får för mycket färg.
Vittbröd med levainDu behöver. Vik samman bröden försiktigt och lägg dem i korgarna med skarven nedåt, eller mjöla en bakduk, lägg på bröden och dra upp duken mellan varje bröd
Jag äter sällan vittbröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
dela och forma till runda eller avlånga kuvertbröd,avlånga portionsbaguetter eller släta formbröd. lägg kuvertbröden och baguetterna på smorda eller bakplåtsklädda plåtar och formbröden i raka brödformar
Knåda brödet och tillsätt försiktigt mer mjöl tills det inte klibbar så mycket. Men det blir lika bra om man fördelar brödet direkt ner i formarna när du knådat klart
Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet. Grundrecept för vittmatbröd. Vatten ger storporigt bröd som inte lika lätt blir gyllenbrunt vid bak
Användbart basbrödIngredienser. 4 dl vatten 1 msk fiberhusk1/2 dl rapsolja450 gr mjölmix20 gr krossat bovete25 gr jäst eller 2 tsk torrjäst1 tsk saltI Bakmaskinen
Det här brödet är fylligt och gott samt har lite fibrer. Ett perfekt allroundbröd alltså. 4 sött bröd, brun skorpaTips. Tillsätt 1 msk fiberhusk och låt svälla tillsammans med sojamjölken i 10 minuter innan resten av ingredienserna - om du vill ha ett bröd som håller ihop ännu mer men som då blir mer "gummiaktigt". 4 sött bröd
Matbrödet för dig som bara vill vara snäll mot magen eller dig som inte tål gluten eller laktos. Häll smeten i en avlång brödform och låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Bröd och Bullar. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.