Halstrad Lax- och kräfttartar med saffranssås
liau
liau

Halstrad Lax- och kräfttartar med saffranssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Personer
  • 500 g Lax, skinn- och benfri
  • 1 burk Kräftstjärtar I lag (385 g)
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • 0,5 dl Hackad dill
  • 0,5 dl Hackad gräslök
  • 1 msk Smör
  • Potatismos med rostad schalottenlök
  • 1 kg Potatis, mjölig
  • 1 msk Smör
  • 3 st Schalottenlök
  • 2 dl Mjölk
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Peppar
  • Saffranssås
  • 0,25 g Saffran
  • 1,25 dl Torrt vitt vin
  • 0,25 dl Vatten
  • 0,75 st Fiskbuljontärning
  • 1 dl Creme Fraiche
  • Tillbehör
  • 1 st Röd paprika
  • 200 g Sockerärtor

Beskrivning

    1 Skär lax och kräftstjärtar i små tärningar
    Blanda med salt, peppar, dill och gräslök.
    Ställ åt sidan.
    2 Skala och koka potatisen. Skala och hacka
    schalottenlök fint, fräs i smöret. Lätt brynt.
    Tillsätt mjölken, låt bli varm.
    Ånga av potatisen. Stöt potatisen, späd med
    den varma mjölken med löken.
    Salta och peppra.
    3 Sås. Blanda saffran, vin, vatten och buljong-
    tärning. Låt koka ihop till 1 dl återstår.
    Vispa ner creme fraiche och koka någon
    minut. Ställ åt sidan.
    4 Tillbehör. Koka upp lättsaltat vatten. Skär
    paprikan i bitar. Koka paprikan och socker-
    ärtor c:a 1 minut. Häll av vatten.
    5 Forma 4 "puckar" av lax- och kräftorna
    med händerna. Stek 1-2 min på vår sida
    i smör. Värm under tiden sås och mös.
    Lägg upp på varma tallrikar.
    Dekorera med sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.