Ugn 200°
Häll av, skölj o låt ärtorna rinna av.
Torka av med handduk eller hushållspapper.
Lägg ärtorna i ugnsform, blanda med oljan.
Rösta mitten av ugnen 20-25 min, tills
hyllan. Rör om då och då.
Låt rinna av på hushållspapper.
Blanda med paprikapulver o flingsalt
Har inte testat dessa på mina barn än, men ska göra det och hoppas de gillar dem. Drygt 15 minuter tar det att fixa en skål med krispiga kikärtor. In i ugnen ca 15 minuter
Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt. Rosta i ugnen tills de är gyllene, det tar ca 20 min. 1 tsk spiskummin. 2 dl majonnäs. 4 sötpotatisar 3-4 msk rapsolja 1 tsk spiskummin 1 kruka persilja 4 msk olivolja 1 klyfta vitlök 1 citron 70 g spenat 1 burk kikärter (à 400 g) 150 g fetaost salt och peppar. Chilimajonnäs 2 dl majonnäs 1-2 msk srirachasås
Här med ett glas rosé, rostade med chilipulver och lite flingsalt på. ROSTADE KIKÄRTOR. 1 tsk spiskummin. Rosta mitt i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. 1 tsk spiskummin
Se beskrivningarna till recepten för mina bästa tips. 2 dl neutral rapsolja, rumstempererad. 1 dl kallpressad olivolja, rumstempererad. Rosta rotfrukterna i minst 35 minuter tills att de fått en gyllene och krispig yta. Tillsätt kikärtorna med ca 5 minuter kvar av tillagningstiden och vänd runt bland grönsakerna och sätt tillbaka i ugnen. Om rotfrukterna inte fått någon färg alls efter 30minuter, höj värmen ca 25 grader och fortsätt tillagningen en stund (ugnar har olika temperatur så tillagningstiden kan variera). Har du ofta problem med att få färg på rostade rotfrukter och potatis i ugn så kan du antagligen höja temperaturen med ca 25 grader redan från början av tillagningen. 2 dl neutral rapsolja, rumstempererad. 1 dl kallpressad olivolja, rumstempererad
Tre av fyra familjemedlemmar älskar maten och är bra nog. 2-3 dl förvällda kantareller. 2 dl vitt vin. 4 dl arborioris. 2,5 dl färskriven Grana Padano. Tillsätt ungefär 6 dl av den varma buljongen, den måste vara varm för annars avstannar kokningen. Tillsätt sedan 1-2 dl av buljongen i taget tills allt har hällts i. 17-20 minuter innan risotton är klar. 5 dl rödvin. 4 dl vatten. 5 dl kallt vatten. 2-3 dl förvällda kantareller. 5 schalottenlökar 2 dl vitt vin. 4 dl arborioris. 2,5 dl färskriven Grana Padano. 5 dl rödvin. 4 dl vatten. 5 dl kallt vatten
6 2 burkar kikärter (à 400 g) 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
ca 3 dl. 400 g kokta kikärter2 msk majsstärkelse1/2 tsk curry1 krm chilipeppar1/2 – 1 dl oljaSalt Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga. ca 3 dl. 1 dl olja
Eftersom vi skulle ha varit bortresta hade vi inte handlat hem så mycket mat så därför fick det bli lite improviserade middagar i form av det vi hade hemma
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i en ugnsform tillsammans med löken som du skurit i skivor. 0,5 dl tahini. 0,5 dl vatten. 0,5 dl pressad lime. 0,5 tsk spiskummin. In i ugnen på ca 30min, blanda runt efter halva tiden. 0,5 dl tahini. 0,5 dl vatten. 0,5 dl pressad lime. 0,5 tsk spiskummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.