Detta är ett enkelt vittbrödmedtorkadefrukter för den extra smaken. Forma degen till två bröd i önskad form, exempelvis runda eller avlånga bröd, och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper
Jag älskar vit choklad och nötter och det kunde bara inte bli fel. Blanda med övriga ingredienser. Vit choklad med nötter, kokos och torkad frukt200 g vit choklad1 dl rostade cashewnötter1 dl rostade solrosfrön1 dl kokos1 dl hackad, torkad ananas eller mangoSmält chokladen i mikron eller över vattenbad. 200 g vit choklad
Låt brödet vila i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. 1 dl torkade tranbär. Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål
Vittbrödmed levainDu behöver. Vik samman bröden försiktigt och lägg dem i korgarna med skarven nedåt, eller mjöla en bakduk, lägg på bröden och dra upp duken mellan varje bröd
Jag äter sällan vittbröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
dela och forma till runda eller avlånga kuvertbröd,avlånga portionsbaguetter eller släta formbröd. lägg kuvertbröden och baguetterna på smorda eller bakplåtsklädda plåtar och formbröden i raka brödformar
Här kommer det lovade receptet på det underbara brödet jag fick till häromdagen. Brödet är gott som det är eller med något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha
Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna medbrödsirapen
torkade aprikoser. Hacka frukterna och nötterna. Detta bröd passar utmärkt till ostbuffén. torkade fikon. Tillsätt alla ingredienserna utom frukterna och nötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.