Bakad Brie en Croûte med Honung, Torkade Fikon, Rosmarin & Nötter.
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
2 pkt
smördeg
2 msk
honung
4 msk
torkade fikon
3 msk
hackade nötter
1 tsk
rosmarin (hackad, gärna färsk)
1
Brie (rund, ca 15 cm i diameter)
1 stort
ägg (rörs samman med 1 msk vatten)
Beskrivning
1. Skär av toppen på osten.
2. Rulla ut smördegen och placera osten på mitten av degen med toppen uppåt.
3. Ringla över honungen.
4. Hacka nötterna, fikonen och rosmarin grovt.
5. Strössla över osten men ta bort eventuellt spill på smördegen.
6. Rör ihop ägget med vatten och pensla smördegen någon centimeter runtom osten.
7. Rulla ut och lägg den andra smördegen över osten och tryck in den mot kanterna av osten.
8. Skär runt osten så att du har ca 1 cm kant av smördeg runt hela osten och nagga ihop kanterna. (Av överbliven smördeg kan du skära ut dekoration att lägga ovanpå.)
9. Pensla ovansidan av smördegen med resten av ägg och vattenblandningen.
FRAM TILL HIT KAN DU FÖRBEREDA OCH KYLA TILL ANVÄNDNING.
10. Sätt ugnen på 220°C.
11. Grädda i 20 minuter eller tills smördegen har fått en gyllenbrun färg.
12. Låt vila 30 minuter innan servering.
Ingredienser Portioner. 6-8 bufféportioner 1 rund rumsvarm brieost (à 500 g) 5 färska fikon 1 1/2 dl blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter) 2 msk lönnsirap 1/2 tsk flingsalt Till servering plockad timjan kex eller bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
På måndag får jag nästa hemtenta, och veckan kommer därför ägnas åt att få till den så bra som möjligt innan fredagen dyker upp medinlämningstiden i högsta hugg
Och kombinationenmogenbakadbrie, varm hjortronsylt och finncrisp var verkligenen hit. Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
Jag kombinerade ett par olika recept till en sorts muffins med havregryn och torkade blåbär i. Jag blev så sugen på att baka ett rustikt, höstfikabröd att ha till kvällsteet
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Färska fikon med gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.