Bakad Brie en Croûte med Honung, Torkade Fikon, Rosmarin & Nötter.
bobbym
bobbym

Bakad Brie en Croûte med Honung, Torkade Fikon, Rosmarin & Nötter.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 pkt smördeg
  • 2 msk honung
  • 4 msk torkade fikon
  • 3 msk hackade nötter
  • 1 tsk rosmarin (hackad, gärna färsk)
  • 1 Brie (rund, ca 15 cm i diameter)
  • 1 stort ägg (rörs samman med 1 msk vatten)

Beskrivning

    1. Skär av toppen på osten.
    2. Rulla ut smördegen och placera osten på mitten av degen med toppen uppåt.
    3. Ringla över honungen.
    4. Hacka nötterna, fikonen och rosmarin grovt.
    5. Strössla över osten men ta bort eventuellt spill på smördegen.
    6. Rör ihop ägget med vatten och pensla smördegen någon centimeter runtom osten.
    7. Rulla ut och lägg den andra smördegen över osten och tryck in den mot kanterna av osten.
    8. Skär runt osten så att du har ca 1 cm kant av smördeg runt hela osten och nagga ihop kanterna. (Av överbliven smördeg kan du skära ut dekoration att lägga ovanpå.)
    9. Pensla ovansidan av smördegen med resten av ägg och vattenblandningen.
    FRAM TILL HIT KAN DU FÖRBEREDA OCH KYLA TILL ANVÄNDNING.

    10. Sätt ugnen på 220°C.
    11. Grädda i 20 minuter eller tills smördegen har fått en gyllenbrun färg.
    12. Låt vila 30 minuter innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.