Ugnsbakadbrietårtamed nötter och fikon. Fyra ingredienser, en sväng i ugnen och du kan förse dej med en bit krämig, rinnande brieost som smeker din gom och skickar dej direkt till mathimlen
Skär av ”locket" på brietårtanmed en lång vass kniv. Den här goda brietårtan passar perfekt på julbordet eller kanske är det något att mumsa på till uppesittarkvällen på fredag
Servera varm. Ta ut den bakade osten och toppa med nötter, fikon, bär och honung. Det är mycket viktigt att brietårtan är hel eftersom den annars kommer flyta ut
Brietårtan ska bli riktigt mjuk och krämig. Blanda ihop salladen med övriga ingredienser. 1 st brietårta. 11 st brietårta Tomatsallad 4 st tomater 1 st rödlök 6 st stora bladfärsk basilika 1 msk balsamvinäger 1. 5 msk olivolja salt pepparSätt ugnen på 200 grader Lägg brietårtan i en lagom stor ugnsfast form. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter
Ta ut brieosten när de är klar. 500 g hel rund brie. 1Ingredienser 500 g hel rund brie Topping. Skär ett litet snitt med en kniv i osten, ca 2 cm. Blanda sirap och honung i en liten kastrull och värm ca 10 minuter på svag värme tillsammans med rosmarinkvisten
Då passar varmbrieostmed rabarberchutney perfekt. En brieost hittar du på varje affär och en chutney slänger du snabbt ihop på sommarens rabarber och jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.