Käringöbakelse
bobbym
bobbym

Käringöbakelse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 skivor Roast n Toast
  • 100 g kallrökt lax
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 st finhackad gul lök
  • 4 msk majonäs (gärna Hellman's)
  • 2 knippe persilja
  •  
  • Garnering
  • 4 msk löjrom eller stenbitsrom
  • 0.25 st citron
  • 1 knippe dill
  • 12 sträkor

Beskrivning

    1. Finhacka lök, räkor och lax.
    2. Blanda med majonäsen.
    3. Använd ett glas eller annat runt föremål för att ta ut rundlar från brödskivorna.
    4. Det behövs tre rundlar för varje bakelse. Bred röran på den understa och lägg på den andra rundeln. Lägg röra även på denna och lägg på den tredje rundeln.
    6. Hacka persiljan.
    7. Bred på ett tunt lager majonäs runtom bakelsen och ovan på.
    8. "Rulla" bakelsen i persiljan så att persiljan fastnar och täcker sidorna. Det är oväntat trevligt med krossade ostbågar istället för persilja om man nu hellre skulle vilja ha det.
    9. Garnera toppen med ett lager rom, en tunt skuren citronskiva, några räkor och en dillkvist.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.