Bakad brie med nötter och rosmarinsirap | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g hel rund brie
  • 11 dl valnötter
  • 11 dl hasselnötter
  • 15 st torkade ekologiska aprikoser
  • 10,5 dl lönnsirap
  • 10,5 dl honung
  • 11 st halv decimeter rosmarinkvist
  • 10,5 tsk vitvinsvinäger
  • 11 krm salt
  • 1 Ingredienser 500 g hel rund brie Topping: 1 dl valnötter 1 dl hasselnötter 5 st torkade ekologiska aprikoser 0,5 dl lönnsirap 0,5 dl honung 1 st halv decimeter rosmarinkvist 0,5 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Skriv utGör så här: Ta gärna ut osten en timme i förväg från kylen.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär ett litet snitt med en kniv i osten, ca 2 cm. Låt sedan osten bakas på ett ugnsfast fat i en halvtimme.
  • Rosta nötterna i en torr stekpanna och ta sedan bort eventuellt skal som lossnat.
  • Skär aprikoserna i bitar.
  • Rosmarinsirap
  • Blanda sirap och honung i en liten kastrull och värm ca 10 minuter på svag värme tillsammans med rosmarinkvisten. Ta av kastrullen från plattan, ta upp kvisten och blanda ner vitvinsvinäger, salt och aprikosbitarna.
  • Ta ut brieosten när de är klar. Strö över nötterna och därefter sirapsblandningen. Servera direkt.
  • Gott till

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.