1 msk
torkad oregano eller torkad basilika eller torkad timjan
1 tsk
salt
½ tsk
peppar
200 g
bacon, skivad
3 dl
vispgrädde till såsen
½ msk
glutenfri soja (valfritt)
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken mjuk utan att bryna den. Blanda med färsen i en skål. Tillsätt övriga ingredienser utom bacon. Blanda väl utan att överarbeta för då kan köttfärslimpan bli kompakt.
Forma till en avlång limpa och placera i en smord ugnsfast form och klä med bacon. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Om baconkappan får för mycket färg innan färsen är klar, täck med aluminiumfolie och sänk värmen något.
Spara stekskyn, som samlats i formen, och använd den för att göra såsen. Blanda steksky och grädde i en mindre kastrull. Koka upp men sänk sedan värmen och låt småkoka 10–15 minuter till önskad konsistens.
Smaka eventuellt av med lite glutenfri japansk tamarisoja, mest för färgens skull. Servera med nykokt stompad broccoli eller blomkål smaksatt med smör, salt och peppar eller annan valfri sidorätt.
Tips!
Fler smakidéer för köttfärslimpa med eller utan baconkappa:
Grekiskt – smulad fetaost och urkärnade kalamatasoliver, lite kanel och timjan
Italienskt – finhackade soltorkade tomater och riven parmesan
Italienskt – pesto, parmesan och gröna oliver med pimentofyllning
Franskt – dijonsenap, dragon och riven gruyère
Spanskt – finhackad chorizo och padrones
Tex mex – jalapenos, riven ost, chili, spiskummin och kanske färsk koriander
Tillsätt lökfräset, hackade ansjovisfiléer, blandfärs samt salt och ägg och arbeta samman till en smet, men försök att inte överarbeta färsen för då kommer köttfärslimpan bli kompakt
In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills köttfärslimpan är genomstekt. Här kommer en stor favorit i vårt hem när vi vill ha något snabbt och enkelt att äta
God köttfärslimpa med bacon. Men när det återstår 10 min så lägg grönsakerna runt om köttfärslimpan. Detta är bara sååå gott och tar absolut inte lång tid att förbereda
Gårdagens middag blev en baconlindadköttfärslimpa med champinjoner i. Skyn från köttfärslimpan50 g smör½ dl vetemjöl5 dl mjölk3 dl grädde2 msk kalvfond1½ msk svartvinbärsgelésoya1 tsk aromat
BACONLINDADKÖTTFÄRSLIMPA. Denna gången blev det en god köttfärslimpa med bacon. Baconet sätter lite mer smak på köttfärslimpan, men gillar du inte bacon är det bara att hoppa över det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.