Aulahuets Blixtegod smörgåstårta kah! För den som inte pallar skaldjur, fisk eller annat havsdoftande mög.
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
12
portioner
Garnering
1 paket
cocktailtomater
10 dl
crème fraiche
2 st
kruksallad
1 paket
ölkorv
1 paket
rädisor
1 kruka(or)
persilja
1 paket
paprika, olika färger
1 burk(ar)
oliver
Smörgåstårta
1 burk(ar)
Bostongurka, 375g räcker
1,5 burk(ar)
majonäs, findus äkta 450g
400 gram
leverpastej, bredbar
8 st
ägg, nyvärpta, bonna
4 st
tomater
400 gram
skinka, rögad
400 gram
philadelphiaost, (orginal), de e gött!!
60 skiva(or)
rostbröd
3 dl
grädde, 40% minst!!!
4 st
röda paprikor, helst spetspaprika
Beskrivning
1. Börja med att koka äggen, ca 10min hårdkokt. Under tiden kan du med fördel hugga av kanterna på brödet, en skiva i taget med en redit vass köttakniv.
2. Lägg ut bottenlagret, 3 x 4 skivor på en skärbräda i trä, inget plastmög.
3. Fyllning #1: Leverpastej + Bostongurka Blanda leverpastej med en skvätt grädde i en bunke tills den blir krämig. Bre ut jämnt över bottenlagret. Bre därefter ut bostongurkan. Lägg ut nytt lager bröd. Skölj rent bunken.
4. Fyllning #2: Philadelphia + paprika Blanda philadelphiaost med en skvätt grädde så att också den blir krämig o go. Bre ut jämnt. Finhacka paprikan och strö ut jämnt. Lägg ut nytt lager bröd. Skölj rent bunken.
5. Fyllning #3: Majonäs + Skinka Finhacka skinkan, lägg i bunken och såla i hälften av majonäsen. Blanna och bre ut. Lägg ut nytt lager bröd. Gör vad du vill med bunken, du är färdig med den nu.
6. Fyllning #4: Majons+Ägg+Tomat Ta fram äggaklyven och gå loss. Skär tomaterna i halvcirkelskivor, samma tjocklek äggen. Lägg ut äggskivorna och tomaten i ett fraktalmönster som får dig att förstå att vi alla är en del av ett globalt medvetande, och att det varken finns någon början eller slut. Täck över med de sista brödskivorna.
7. För bästa resultat bör tårtan i detta skede täckas över med folie och läggas i kylskåpet över natten.
8. Bre tårtans alla synliga sidor med ett jämnt lager creme fraiche. Garnera enligt bild, inga avvikelser eller patetiska försök att vara kreativ i köket. Gör som det står så blir ingen skadad.
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag lärde mig att göra den här fiffiga lösningen som jag alltid har tyckt väldigt mycket om
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Baljväxter blir inte dåliga lika fort som kött och fisk i rumstemperatur. Använd kikärter, linser, bönor och ärter som huvudsaklig proteinkälla eftersom de känns fräschare än kött och fisk efter att du haft dem i rumstemperatur
Annars ska den här kakan stå i kylen för att bli som bäst. Ju längre jag ätit denna kosten desto mer blir jag övertygad om att vi faktiskt äter mer varierat än vad kolhydratsätarna gör
Sådan hr dipp finns i många olika varianter, och den är alldeles strålande som bufférätt, som plockmat eller bara som en aptitretare med lite bröd innan maten
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.