Aulahuets Blixtegod smörgåstårta kah! För den som inte pallar skaldjur, fisk eller annat havsdoftande mög.
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Aulahuets Blixtegod smörgåstårta kah! För den som inte pallar skaldjur, fisk eller annat havsdoftande mög.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 portioner
  • Garnering
  • 1 paket cocktailtomater
  • 10 dl crème fraiche
  • 2 st kruksallad
  • 1 paket ölkorv
  • 1 paket rädisor
  • 1 kruka(or) persilja
  • 1 paket paprika, olika färger
  • 1 burk(ar) oliver
  • Smörgåstårta
  • 1 burk(ar) Bostongurka, 375g räcker
  • 1,5 burk(ar) majonäs, findus äkta 450g
  • 400 gram leverpastej, bredbar
  • 8 st ägg, nyvärpta, bonna
  • 4 st tomater
  • 400 gram skinka, rögad
  • 400 gram philadelphiaost, (orginal), de e gött!!
  • 60 skiva(or) rostbröd
  • 3 dl grädde, 40% minst!!!
  • 4 st röda paprikor, helst spetspaprika

Beskrivning

    1. Börja med att koka äggen, ca 10min hårdkokt. Under tiden kan du med fördel hugga av kanterna på brödet, en skiva i taget med en redit vass köttakniv.

    2. Lägg ut bottenlagret, 3 x 4 skivor på en skärbräda i trä, inget plastmög.

    3. Fyllning #1: Leverpastej + Bostongurka Blanda leverpastej med en skvätt grädde i en bunke tills den blir krämig. Bre ut jämnt över bottenlagret. Bre därefter ut bostongurkan. Lägg ut nytt lager bröd. Skölj rent bunken.

    4. Fyllning #2: Philadelphia + paprika Blanda philadelphiaost med en skvätt grädde så att också den blir krämig o go. Bre ut jämnt. Finhacka paprikan och strö ut jämnt. Lägg ut nytt lager bröd. Skölj rent bunken.

    5. Fyllning #3: Majonäs + Skinka Finhacka skinkan, lägg i bunken och såla i hälften av majonäsen. Blanna och bre ut. Lägg ut nytt lager bröd. Gör vad du vill med bunken, du är färdig med den nu.

    6. Fyllning #4: Majons+Ägg+Tomat Ta fram äggaklyven och gå loss. Skär tomaterna i halvcirkelskivor, samma tjocklek äggen. Lägg ut äggskivorna och tomaten i ett fraktalmönster som får dig att förstå att vi alla är en del av ett globalt medvetande, och att det varken finns någon början eller slut. Täck över med de sista brödskivorna.

    7. För bästa resultat bör tårtan i detta skede täckas över med folie och läggas i kylskåpet över natten.

    8. Bre tårtans alla synliga sidor med ett jämnt lager creme fraiche. Garnera enligt bild, inga avvikelser eller patetiska försök att vara kreativ i köket. Gör som det står så blir ingen skadad.

    9. Serveras/tillagas med en rejäl flabb sprit.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.