Läs mer här eller tipsa dina nära och kära. Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Den är otroligt mättande förmodligen mycket på grund av att där är ost i kakan och nej jag har inte blivit helt knäpp utan jag lovar att det gör mycket för den här rätten, speciellt om du har en ost med en något mer nötigare karaktär som Herrgårdsost eller Grevé, det går ju såklart bra med någon annan ost också, men den där gräddiga, nötiga och till viss del söta smaken gör att hela kakan blir fylligare i sin smak
Smulpaj bakar jag aldrig på recept utan lite på en höft. Men det blev inte så bra deg så vi fick ta i lite smör till och mycket socker till, nästan en deciliter
Och nu har jag äntligen tagit mig i kragen och sammanställt mina favoriter när det kommer till recept på frukost och mellanmål som alla är utan vetemjöl, socker och komjölk
Som jag skrev om tidigare har jag fått hem Kristin Kaspersens senaste bok Good Food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin utgiven av Bonnier Fakta
Gör vad du vill med bunken, du är färdig med den nu. Lägg ut äggskivorna och tomaten i ett fraktalmönster som får dig att förstå att vi alla är en del av ett globalt medvetande, och att det varken finns någon början eller slut
Soppan är varm, smakrik men utan att vara stark och kändes dessutom väldigt nyttig. Tillaga nudlarna enligt förpackningen men låt dem nödvändigtvisinte koka full tid
Visserligen försöker jag att hålla igen med sånt men nu när jag har en dotter i huset över sommarenvill jag ju gärna fjäska lite och samtidigt visa henne att det finns alternativa godsaker
Vill man ha andra nötter än pistage går det lika bra, varförinte cashew eller pekannötter. Gillar man inte kombon salt och choklad skippa saltet men testa för jag lovar det sätter liksom den där extra touchen som gör pajen så galet god
Jag tror inte på att uppmuntra alla till att bli radikala och förbjuda allt – däremot så är jag övertygad om att vi kan inspirera varandra till att våga prova nytt och hitta en variation som ger hälsa, matglädje och inspiration
Fräs den gula löken så att den mjuknar, utan att ta färg. Mixa slutligen alltsamman till en slät dipp, och späd den med kokvatten tills den får en smidig konsistens
Den här gången lovade jag att jag skulle göra baklava utan nötter. Gör i ordning fyllningen först. Låt sedan stå och svalna till baklavan är färdig att tas ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.