Underbar måndagsmiddag sominte går [. Hur gott som helst. Kvällens middag blev en god klassisk lasagne. Hemlagad bolognese varvad med lasagneplattor och bechamelsås
Hur mycket jag än tycker om att äta så rent, naturligt, ekologiskt och, framförallt, sockerfritt som möjligt, så är jag väldigt noga med att denna hälsosamma livsstil inte ska kontrollera mig
Den är otroligt mättande förmodligen mycket på grund av att där är ost i kakan och nej jag har inte blivit helt knäpp utan jag lovar att det gör mycket för den här rätten, speciellt om du har en ost med en något mer nötigare karaktär som Herrgårdsost eller Grevé, det går ju såklart bra med någon annan ost också, men den där gräddiga, nötiga och till viss del söta smaken gör att hela kakan blir fylligare i sin smak
Gör i ordning fyllningen först. Låt sedan stå och svalna till baklavan är färdig att tas ut. Grundreceptet är i princip detsamma som vanlig baklava med skillnaden att jag har valt fin mannagryn smaksatt med vanilj som fyllning
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Det går att skiva tunt, men varenda liten skiva är fullständigt knökafull av bra ämnen som både gammal och ung behöver, Det är fiberrikt och motverkar förstoppning, (som man lätt kan drabbas av när man blir mer orörlig)
Jag tycker den ska vara riktigt krämig och absolut inte flottig och smörig, stavarna ska vara handskurna och ansovisfiléerna får gärna ligga för sig själv i ett hörn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.